3 érv az épített medencék mellett

Talán nincs is annál jobb érzés, mikor a nyári kánikula idején nem kell kocsiba ülnünk az egész családdal azért, hogy egy kicsit felfrissüljünk, lehűtsük a felhevült testünket. A strandokon ebben a szezonban egyébként is nagy a tömeg, ezért sokan tudatosan kerülik őket, számukra talán érdemes lehet fontolóra venni egy saját kerti medence építtetését.

Magyarországon jelenleg az épített medence, más néven fóliás, zsaluköves medence a legelterjedtebb. Rengeteg előnye van, ezek közül a leglényegesebbek talán azok, hogy egyénileg, bármilyen méretben kérhető, illetve rengeteg formában megvalósítható. Nézzük végig, milyen érvek szólnak az otthoni medencézés mellett.

1. érv: Örök életre szól

Az épített medence általában egy hosszú távú befektetés, főleg akkor ha prémium minőségű medencék közül választunk. Ezeknek a szerkezete ugyanis örök életre szól, az évek alatt csupán a fóliája tud elhasználódni, melyet ilyenkor elég lecserélni. Mivel egyénileg variálhatóak az épített medencék, ezért saját álmainkat tudjuk megvalósítani, hiszen megtervezhetjük mi magunk a medence formáját, kinézetét, és méreteit.

2. érv: Nem kell többet strandra járni, idegenekhez alkalmazkodni

Sok ember számára kellemetlen idegen emberek előtt fürdőruhában mutatkozni, és nem is tudnak egy zsúfolt strandon önfeledten fürdőzni. Az ő számukra lehet tökéletes választás egy épített medence a kertben, melyet akkor és úgy használnak, ahogyan csak szeretnék.

Ezekhez a medencékhez pluszba vásárolhatunk különböző beépíthető élményelemeket, melyeknek köszönhetően még inkább úgy fogjuk érezni, mintha a legnagyobb luxusfürdőbe pihennénk. A kényeztető masszázselemek, vagy éppen egy nyakzuhany biztosan jó választás lehet akkor ha teljesen fel szeretnénk frissülni egy nehéz nap után.

3. érv: A medencézés nem csak nyáron lehetséges!

Általában az emberek fürdőzni, és strandolni is nyáron, a főszezonban járnak el. Ha otthonra építtetünk családunk részére egy medencét, akkor azonban akár télen is kiélvezhetjük a víz jótékony hatásait. Ha ki szeretnénk tolni a fürdési szezont, akkor célszerű lehet elgondolkozni egy medence fűtési rendszeren, mely képes melegen tartani a hűvösebb évszakokban is a medence vízét. Legtöbbször manapság a hőszivattyús medencefűtést szokták választani a medence tulajdonosok.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats