A szerelem

A szerelem két ember kölcsönös érzelmein alapuló érzés, amelynek számos megnyilvánulási formája lehet. Mást jelenthet a szerelem egy tinédzsernek, egy családos édesapának, egy egyedülálló nőnek vagy egy özvegynek.

Mindnyájan ismerjük a szinte szorongatóan intenzív várakozást szerelmünkre, a beteljesült szerelem megnyugtató pillanatait, amelyek szerencsés esetben egész életutunkat végig kísérik, de ugyanúgy a szerelemhez tartozik a csalódás, a düh és kétségbeesés is, ha partnerünk fájdalmat okoz számunkra – legyen szó fizikai vagy verbális bántalmazásról.

A szerelem helye

Sokan egyetértünk abban, hogy a szerelem, mint érzés a szívünkben lakozik, mások azt vallják, hogy a lélekben, és a lélek ajándéka, ha sikerül neki megtalálnunk földi valónkban a lelki társat.

Megint mások bizonyosak abban, hogy a szerelem csak akkor teljes, ha fizikai síkon, azaz a testiségben és szexualitásban is kifejeződik mindkét fél megelégedésére, tehát a szerelem helye ennek megfelelően a nemi szervek, és jó néhányan hirdetik azt, hogy az igaz szerelmet a hasban érezzük, és az ott megjelenő, lepkeszárny verdeséshez hasonló érzés bizonyítja létét a legjobban.

Ugyanakkor arra is komoly esély van, hogy embere válogatja, és ha a szerelem helyét szükséges meghatározni, akkor ahány szerelmest kérdezünk, annyiféle válasz fog érkezni.

A szerelem időtartama

Az, hogy mennyi ideig tart a szerelem, talán a legnehezebben meghatározható aspektus. Ugyanis sokszor nem könnyű felismerni azt, hogy a szerelem elmúlt, hiszen gyakran megtörténik, de átalakul szeretetté, amely ugyanolyan erős, ha nem sokkal erősebb kapocs, és többet elbírhat, mint egy szerelmi kapcsolat.

Vagy nem múlt el, de nem buzog már a kezdeti erővel, netalántán teljesen kihűlt, azonban ez nem észrevehető a hétköznapokban – és számos további helyzet, érzés és eset létezik, amely mind-mind befolyásolja a szerelem hosszát.

Az, hogy a hossza egyenesen arányos-e a párkapcsolat hosszával, még nehezebben definiálható. Az emberek szerencsésebb része egy életre megtalálja a szerelmét, a kevésbé szerencsés típusok pedig egy életen át keresik azt.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats