A szerver bérlésének előnyei

A legtöbb esetben az emberek vagyonokat adnak ki nagyteljesítményű számítógépekért, ám abba nem gondolnak bele, hogy azokat szükség szerint fejleszteni kell, üzemeltetni, ráadásul maguk a szervergépek sem olcsóak. Szerencsére ma már van lehetőség a bérlésre is.

Egy szervergép nem olcsó mulatság, ráadásul az informatika rohamos fejlődésével villámgyorsan elavulttá is válhatnak a gépek. Ahhoz, hogy egy vállalat informatikai rendszere megfelelően tudjon működni, ezért egyszerűen muszáj lépést tartani a technológia fejlődésével. Ezek a költségek mind a vállalatot terhelik, a folyamatos fejlesztés, a különféle programok, operációs rendszerek nem kis pénzek. További költségek is felmerülnek, hiszen a szervereket üzemeltetni kell, így jó, ha mindig van kéznél egy informatikus. A probléma általában az, hogy egy kisebb méretű vállalkozásnál nem biztos, hogy van nonstop egy informatikus, aki tud szerverüzemeltetéssel foglalkozni.

Szerver Bérlés

Szerver Bérlés: Miért érdemes inkább szervert bérelni, mint vps-t vagy osztott tárhelyet használni? A cikk megadja a választ.

Ezek a plusz pénzek elkerülhetőek, ha nem saját szervergépet vagy gépeket vásárolunk, hanem béreljük azt. Miért is jó szervert bérelni? A legfontosabb szempont az, hogy nincs kezdeti költség, tehát nem kell százezreket kiadni egy nagyteljesítményű gépért, egyszerűen csak a szerverbérlés havidíját kell megfizetni, és máris rendelkezésünkre bocsátják a készüléket. A szervergépek modernek, folyamatosan fejlesztik őket, ráadásul a gép teljesítményét pozitívan befolyásoló helyszínre kerül a számítógép. Ezt az infrastruktúrát nem biztos, hogy mindenki meg tudja engedni magának.

Az sem utolsó szempont, hogy nem kell napokat, heteket várni arra, hogy megkaphassuk a szerverünket. Ahol béreljük, szakszerű segítséget is kaphatunk, így biztos, hogy a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót fogjuk kapni. Minden esetben érdeklődjük meg, hogy a szerverbérlési csomagba pontosan mik vannak, így jobban ki tudjuk használni a lehetőségeket. A szerverbérlő cégeknél általában van lehetőség virtuális szerver (VPS) bérlésére is.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats