Ágyválasztás az apróknak

Nem egyszerű ágyat választani az apróságoknak, meg lehet kockáztatni azt a kijelentést, hogy nehezebb, mint a felnőtteknek. Viszont különösen fontos, hogy megfelelő ágyat és ágybetétet válasszunk, ugyanis már egészen kicsi korban eldeformálódhat a gyerekek gerince.

Mit, mennyiért, meddig?

Különösen nagy gondot kell fordítani a gyermekek ágy- és matracválasztására. Az egészen pici gyermekek nem tudják megmondani, hogy valami kényelmetlen, rossz, így helyettük kell meghozni a megfelelő döntést. A gyerekek gyorsan nőnek, ezért nem biztos, hogy érdemes egy ágyért súlyos tízezreket kiadni, és a legdrágábbat megvenni, mert lehet, hogy egy év múlva lehet kidobni.

Felejtsük el a gagyi ágykereteket. Inkább vegyünk masszívabb darabokat, vagy akár használt ágyat a hipermarketi árak töredékéért. Az ágybetét viszont mindig legyen új, soha ne használt.

Gyerekágyak - ágyak a gyereknek

Gyerekágyak – ágyak a gyereknek: Mindig vegyük figyelembe a gyerkőcök igényeit, ha matracot veszünk nekik (Fotó: Nagy Arnold, www.fksz.hu)

Gyereket a felnőttek ágyába?

Vannak, akik úgy próbálnak meg spórolni az ágyon, hogy felnőtt, de legalábbis tinédzser méretű fekhelyet adnak a gyerkőcnek. Ezzel még különösebb gond nincs is, ám teljesen más alátámasztás kell egy ötéves gyereknek, mint egy húsz évesnek. Ha felnőtt ágyba fektetjük a gyerekeket, akkor viszont a matracot kell cserélni rendszeresen, hogy minden életkorban a megfelelő alátámasztást kapja a kicsi háta.

A gyerek ágya(i) komoly döntések után szülessenek, ugyanis tönkre lehet tenni az apróság gerincét, ha silány minőségű, ócska alapanyagokból készült termékeket választunk. Probléma az is, hogy a hát és ízületi gondok nem azonnal jelentkeznek, hanem csak évekkel később, amikor már szinte lehetetlenség korrigálni. Egyáltalán nem biztos, hogy egy rossz matrac kényelmetlen a gyereknek, egyszerűen hozzászokik a természetellenességhez.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats