Amikor problémáink vannak az ágyban

Egy párkapcsolatban többféle problémával szembesülhetünk. A férfiak esetében sokszor beszélünk a potenciát érintő problémákról, azonban a nőkről ritkábban esik szó. De mit lehet tenni, ha azt vesszük észre, hogy a párunknak egyre ritkábban van kedve az intimitáshoz?

Szexuális terápia

A szexuális problémák kezelésében jártas terapeutával vagy tanácsadóval való beszélgetés segíthet a csökkent szexuális vágy fokozásában. A terápia általában a szexuális reakciókról és a technikákról szóló tájékoztatásból áll.

A terapeuta vagy tanácsadó valószínűleg olvasmányokat vagy gyakorlatokat fog ajánlani, amelyeket párként végezhetünk el. A párkapcsolati problémákkal foglalkozó tanácsadás szintén növelheti az intimitás és a vágyakozás érzését.

Gyógyszerek használata

Ahogy a férfiak esetében, úgy a hölgyeknél is választhatjuk a gyógyszerek segítségét. Ilyenkor az orvos át szokta tekinteni a már szedett gyógyszereket, hogy megállapítsa, nem okoz-e valamelyik szexuális mellékhatásokat. Például bizonyos antidepresszánsok csökkenthetik a vágyat. Ilyenkor egy más típusú antidepresszánsra való átállás gyakran javít a helyzeten.

A hüvely szárazsága vagy zsugorodása, amely az ivarszervi menopauzaszindróma egyik jellemzője, kellemetlenné teheti a szexet, és ezáltal csökkentheti a vágyat. Bizonyos hormonális gyógyszerek, amelyek célja a tünetek enyhítése, segíthetnek az intimitás kényelmesebbé tételében.

Életmód és otthoni jogorvoslatok

Már apró, egészséges életmódbeli változtatások is nagy eredményeket hozhatnak a nemi vágyban. A rendszeres aerobic és izomerősítés növelheti az erőt, javíthatja a fizikumot, a hangulatot és fokozhatja a libidót. A munka, a napi és a pénzügyi stressz kezelésének hatékony módjainak megtalálása megint javíthatja a vágyat.

Emellett azok a párok, akik megtanulnak nyíltan és őszintén kommunikálni, gyakran erősebb érzelmi kapcsolatot alakítanak ki, ami segíthet a szex javításában. Ha beszélünk az igényeinkről, az segíthet a párkapcsolatunk felfrissítésében.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats