Az utánozhatatlan házi ízek

Manapság már egyre kevesebb időnk van megválogatni, hogy miket eszünk, inkább beugrunk egy gyorsétterembe, és bedobunk pár falatot. Sajnos egyre kevesebben termesztenek növényeket, tartanak állatokat otthon, mert nagyon költségessé vált a tartásuk. Az állateledel, a növények vízigénye, az élelmiszeripari gépek megvásárlása mind kiadással jár, és sajnos nem biztos, hogy ez meg fog térülni.

A bizonytalan mezőgazdaság

A mezőgazdaság elég bizonytalan terület, hiszen a kedvezőtlen időjáráson túl még számtalan egyéb tényezőtől is függ, hogy milyen lesz a termés. Amíg nem voltak túlnyomó részt lakások a kertes házak helyett, kerti kutas öntözés a hálózati víz helyett, és szupermarket sem volt, addig az emberek megtermelték a maguknak szükséges javakat. Mára már egyre kevesebben tesznek így, pedig míg a házi termesztésnél tudjuk, hogy mi van a kész termékben, addig a bolti zacskósról nem tudjuk ugyanezt elmondani.

Házi ízek

Akik kis kertes házban élnek, nekik sem feltétlenül kell lemondaniuk a növénytermesztésről, állatot inkább ne tartsanak kis helyen. Nyugodtan nevelgethetnek például paradicsomot, paprikát, vagy egyéb más zöldséget. Gyümölcsök közül inkább azokat részesítsék előnyben, amelyek nem fák, hiszen a hely szűke miatt ha megnő, akkor nem fog más elférni a kertben. Apróbb növényeket, zellert, kaport is nyugodtan termeszthetünk.

A nagy kerttel rendelkezők se vágjanak bele azonnal a „nagyipari” termelésbe. A gazdálkodás nem egyszerű folyamat, folyamatosan kell tanulni és fejlődni. Ha komolyan gondoljuk, akkor kérjük szakértők, falusi ismerősök segítségét, különben könnyen belebukhatunk.

Feldolgozás

Elektromos Hurkatöltő

Elektromos Hurkatöltő – hurkatöltőből létezik elektromos változat is

Mindenképpen tájékozódjunk a növényeinkről, állatainkról alaposan. Szerezzünk be különféle élelmiszeripari gépeket, például töltőket, kézi vagy elektromos változat is van már hurka- és kolbásztöltőkből. Amennyiben gyümölcsöket kívánunk aszalni, ajánlatos professzionális aszaló- vagy szárítógépet beszereznünk. Ezeken túl szükség lehet húsdarálókra, szeletelő gépekre, vákuumcsomagolókra a tartóssá tételhez.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats