Betonpadló az ipari csarnokokban

A beton már nem csak az ipari csarnokok kiváltsága, hanem már otthonokban is találkozhatunk vele. Ugyanakkor még mindig inkább az ipari felhasználása terjedt el, ami nem is csoda. A nagy ipari csarnokokban, legyen szó bármilyen iparágról, mindig cél, a padló könnyen tisztítható és strapabíró legyen, hiszen egy kis olaj vagy egy targonca kereke nem tehet benne kárt.

Ezért is használják előszeretettel a betont burkolatként, hiszen minden elvárást maximálisan teljesít, és mindent kibír, amit egy ipari csarnokban kell.

Persze előfordulhat, hogy egy ipari csarnok vagy egy gyárépület gazdát cserél, átalakításra kerül, de manapság az is elég gyakran megesik, hogy loft lakásokat alapítanak ki bennünk. Ilyenkor pedig megesik, hogy az új tulaj felújítani a régi betonpadlót, mert bár a beton strapabíró és tartós, de a folyamatos munka ezen is meglátszik majd.

A betonpadló felújítása egyáltalán nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnánk, sőt, akár magunk is megcsinálhatjuk, ha kibéreljük hozzá a megfelelő gépeket.

Milyen berendezéseket használnak a betonpadló felújítása során? 

Az ok lényegében mindegy, ha eljön a betonpadló felújításának ideje, érdemes végig gondolni, hogy milyen eredményt szeretnénk elérni, és hogy ki végezze a munkát: mi vagy a szakember. Mielőtt egyiket vagy másikat választanánk, nem árt tudni, hogy milyen berendezésekre lesz szükség a felújításhoz.

A betonpadló felújítása lényegében a beton csiszolását és polírozását jelenti, vagyis csiszoló és polírozógépre lesz szükségünk. A LAVIN például egy olyan márka, melybe kézi mozgatású és távirányítható csiszológépek tartoznak.

Bérelhetünk is ilyen gépet, de ha szakember végzi a munkát, akkor erre nem lesz szükség. A betonpadló felújításához mindenképp szükség lesz egy csiszológépre, mely lehet száraz és nedves kivitelű, illetve egy ipari porszívó gép sem árt, ha a közelben van. Emellett különböző segédanyagok is kellhetnek. Ipari csarnok esetében érdemes esetleg bérelni a szükséges berendezéseket, hiszen valószínűsíthető, hogy a munkatárak között akad olyan, aki érteni fog a használatához.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats