Bevált módszerek az őszintébb kapcsolathoz

Az őszinteség az a tulajdonság, hogy mindig az igazat mondjuk, és soha nem leplezzük a tetteinket vagy az érzelmeinket. Ha kerüljük, hogy beszéljünk a párunkkal valamiről, ami zavar, mert attól félünk, hogy felzaklatjuk vagy megbántjuk a másikat, akkor nem vagyunk őszinték. Az őszinteség egy kapcsolatban azt jelenti, hogy mindig igazat mondunk, felvállaljuk a tetteinket, a gondolatainkat és az érzéseinket.

Íme néhány módszer arra, hogyan lehet valaki őszintébb, és hogyan építheti ki azt a bizalmat, amely erősíti a kapcsolatot.

  1. Következetesség

A bizalmat nem szavak, hanem tettek építik és erősítik. Ha mondani akarunk valamit, akkor tegyük meg. Ha azt mondjuk, hogy korábban hazajövünk, akkor tegyük is meg. Tartsuk be az ígéreteinket, hogy olyan emberré váljunk, akiben a másik megbízhat.

  1. Csak olyan ígéreteket tegyünk, amelyeket be tudunk tartani

Lehet, hogy könnyedén meggyőzünk bárkit, azonban ezeket az ígéreteket állni kell. Az őszinteség azt is jelenti, hogy képesek vagyunk megtartani, amit mondunk. Vannak, akik sokkal többet ígérnek, mint amennyit be tudnak tartani, mert félnek attól, hogy csalódást okoznak partnerüknek, és akár el is veszíthetik őt. Azonban jobb, ha egy kicsit csalódást okozunk, de legalább őszinték vagyunk.

  1. Ne változtassuk meg, amit gondolunk, csak azért, hogy elfogadjanak

Egy pár két felnőtt embert jelent, akik különböző körülmények között nőttek fel, és különböző tapasztalatokkal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel különböző hiedelmeik és gondolataik vannak. Fontos megérteni, hogy ez rendben van. Semmi baj nincs azzal, ha nem értünk mindenben egyet, ha más dolgokban hiszünk, és ha más a véleményünk.

Az őszinteség azt is jelenti, hogy mindkettőknek megvan a szabadsága, hogy saját elképzeléseink legyenek.

  1. Ne féljünk

Az őszinteséghez az is hozzátartozik, hogy a kellemetlen dolgokat is nyíltan felvállaljuk. A pénzügyi gondok, az egészségügyi problémák két emberre tartoznak. Ha például impotencia jeleire leszünk figyelmesek, akkor fel kell vállalnunk azt, hogy együtt tudjuk megoldani a felmerülő nehézséget.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats