Fogyni akarsz? Esetleg sportolni? Egy jakuzzi mindig jól jön

Ugyan minek nekem masszázsmedence? Teszik fel a kérdést még ma is meglepően sokan azok közül, akik korábban talán még soha nem próbálták ki egy igazi jakuzzi előnyeit, vagy bele sem tudnak gondolni abba, hogy az otthoni wellness többek között nemcsak kényelmünket szolgálja, hanem egészségünket is, sőt ma már egyáltalán nem nevezhető luxusnak, mint azt sokan gondolják.

Egy masszázsmedencéről ugyanis érdemes és fontos tudni, hogy rendkívül hatékony társ, illetve kiegészítés abban az esetben, ha szeretnénk karbantartani a testünket, esetleg csak ellazulni, és kezelni a lelki vagy bizonyos testi eredetű problémákat. Egy jó masszázsmedence nagyon jót tehet bizonyos betegségek megelőzésébe, de már kialakult problémák gyógyításában is, tehát nem elég, hogy a masszázsmedencében elmerülni igazi élmény és megkönnyebbülés, hanem mindemellett rekreációs hatású is. 

Mitől olyan hatékony a jakuzzi?

Nagyon egyszerű, és egyáltalán nem titkos, mint azt olyan sokan gondolnák, hiszen a www.drspa.hu szerint a jakuzzi titka konkrétan a forró víznek és az erős vízsugárnak az együttes hatásában keresendő. Ez két teljesen egyszerű komponens, ami nagyon sok problémára kitűnő gyógyírt jelent, a komplexitás pedig mondhatni határtalan, hiszen a víz érintése önmagában gyógyító hatással rendelkezik, ha pedig még vízzel keverjük, egyfajta különleges masszírozó hatást érthetünk el vele.

Mire használható fel egy masszázsmedence?

Egy masszázsmedence a rekreáció tekintetében valóban rengeteg esetben felhasználható nagy sikerrel, írja a masszazsmedence.org. Rengetegen értek már el vele eredményt például abban az esetben, ha fogyni szerettek volna vele néhány kilót. Ez alapesetben két ok miatt valósulhat meg. Az egyik az, hogy maga az erős vízsugár pontosan olyan mozgásra kényszeríti az izomzatot, mintha lazább sportot, illetve mozgást végeznénk, ezért is érezhetjük azt, hogy használata után izomlázunk keletkezik. A másik ok pedig, hogy a meleg vízben bár nem érezzük, de nagyon le tudunk izzadni, ami ugyebár zsírégető hatású, és mivel köztudott, hogy a fürdőzés pluszban az étvágyat is csökkenti, megfelelő hidratálással még tovább fokozhatjuk ezt a hatást.

A masszázsmedence persze a sportok kiegészítéséhez is tökéletes választás. Példának okáért nagyszerű abban az esetben, ha egy nagyobb megmérettetés vagy edzés előtt bemelegítenénk az izmokat. Ez azért nagyon előnyös, mert a forró víz képes fokozni a vérkeringést, aminek hatására sokkal hamarabb fel tudnak melegedni az izmok, ezáltal az egész testünk izomzatát bemelegíthetjük még az edzés előtt. Persze nemcsak bemelegítéshez, hanem levezetéshez is nagyszerűen alkalmazható a masszázsmedence. A keményebb edzések vagy a nagyobb sportok után ugyanis egy jakuzzi kiválóan el tudja lazítani a fájdalmas, túlfeszített, esetleg sérült izmokat, amelyek pontosan olyan nagyszerű munkát képesek végezni, mintha egy hozzáértő gyógymasszőr gyúrta volna át az adott területet, hiszen a vízsugár fellazítja a görcsös izomzatot.

Persze messze nem csak ilyen célzattal lehet használni egy masszázsmedencét, lévén általános pihenésünket és nyugalmunkat is elősegítheti ez a rekreációs eszköz. Példának okáért a stresszes életet élők számára maga lesz a megtestesült megnyugvás egy ilyen medence, hiszen a fürdő önmagában egy rendkívül kényeztető és pihentető dolog, ahol ellazulhatunk egy kicsit. Sőt mi több, ha másképp nem is, a masszázsmedence legalább úgy segít nekünk, hogy kihúz a mindennapok stresszéből, hiszen jakuzzi közben nincs munka, nincs telefonálgatás, nincs internetezés vagy vizsgára készülés, csak te és a medence.

Kutatások igazolják továbbá azt is, hogy a masszázsmedence kiváló alternatíva abban az esetben, ha szeretnénk egy nagyon jót aludni, mert valamilyen okból kifolyólag problémáink lennének ezzel. Ha ezt szeretnénk, merüljünk el a masszázsmedencében nagyjából 15-30 perccel az alvás előtt, és garantáltan egy olyan laza állapotba kerülünk, aminek köszönhetően sokkal könnyebben elérhetjük a mély és relaxáló alvást. A forró víz ugyanis alapból képes felmelegíteni az egész testedet, ezáltal az ágyban már nem kell átmelegedned, és mivel el is lazít, ezért olyan könnyen csúszol át az álmok világába, hogy azt szinte észre sem veszed. Ennek az oka az, hogy a jakuzzi a testet és a lelket egyaránt képes áthangolni a pihenésre, amitől gyorsabban és jobban is alszunk majd.

Nyilván a masszázsmedence egy halom más dologra is kiválóan alkalmazható, így például abban az esetben, ha fáznánk vagy átfagytunk volna. Gondoljunk csak bele, hányszor értünk már haza a nagy téli hidegben úgy, hogy feltekert fűtés mellett is órákig tartott, amíg felmelegedett a testünk? Bizonyára elég sokszor, de a masszázsmedence ebben is segít, bár a levetkőzés rossz lesz, de a merülés a forró vízbe isteni.

Fogyni akarsz? Esetleg sportolni? Egy jakuzzi mindig jól jön (1 hozzászólás)

Oldal 1 / 1
  1. Zoli
    Zoli 2019-09-11 at 10:03 | Reply

    Köszönet a remek cikkért, segített a döntésben jakuzzi vásárlás előtt.
    Nagyon boldog az egész család és kiváló volt az üzlet is, ahol vásároltunk. Jól képzett értékesítő segítette a választásunkat.

Hozzászólás írása