Hajlított kijelzővel és íriszleolvasóval jön a Samsung Galaxy Note 7

A Samsung hivatalosan is bejelentette sokak által már inkább táblagépnek tartott óriás mobilját, avagy a Galaxy Note 7-et, amely az igazán erős hardver, valamint az innovatív újdonságok mellett a dizájn tekintetében sem vall kudarcot, lévén hajlított kijelzővel igazán kellemes, elegáns és egyben mégis bohém hatást képes kelteni.

Főként üzleti felhasználóknak

A Samsung Galaxy Note 7 kapcsán az első és legfontosabb, hogy a dél-koreai gyártó elsődlegesen üzleti ügyfeleinek álmodta meg a közel 6 hüvelykes kijelzővel ellátott készüléket, ami természetesen nem jelenti azt, hogy több hasonló törekvés után ne terjedne el a telefon a lakosság körében is. A Galaxy termékcsalád legújabb tagja elsődlegesen azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy a gyártó ismét elővette a korábbi Edge telefonoknál már látott hajlított kijelzőt, noha a legnagyobb innovációt nem z, hanem az előlapi íriszleolvasó egységgel vívta ki magának a masina.

Hogy mi is az a bizonyos íriszleolvasó? Röviden egy olyan biometrikus azonosító modul, ami nagyjából ugyanarra alkalmazható, mint a korábbi modellekben már megtalálható ujjlenyomat-olvasó, azonban ez a modul lényegesen alaposabban és megbízhatóbban képes garantálnia telefon védelmét. Az egység révén nem csak levédhetjük és feloldhatjuk a készüléket, hanem mindemellett lehetővé teszi alkalmazások indítását, valamint levédett dokumentumok megnyitását, egyszóval mindenhez felhasználhatjuk majd, amihez eddig jelszavakat, ábrákat vagy ujjlenyomatot alkalmaztunk.

Hajlított kijelzővel és íriszleolvasóval jön a Samsung Galaxy Note 7

Hajlított kijelzővel és íriszleolvasóval jön a Samsung Galaxy Note 7

Mi rejtőzik a látványos váz mögött?

A Samsung Galaxy 7 Note természetesen egyáltalán nem okoz csalódást a specifikációk kapcsán sem, ezáltal a látványos küllem mögött a Galaxy S7 és a Galacy S7 Edge esetén már megismert hardverek lapulnak. Ez azt jelenti, hogy a nyolcmagos Samsung Exynos 8890 processzor 4 GB RAM memória egészíti ki, méghozzá egy 64GB-os belső tárhely társaságában, amit a microSD foglalat révén természetesen szabadon bővíthetünk majd. Ami a készüléket a leginkább megkülönbözteti az említett sikerkészüléktől – az előző bekezdésben taglalt íriszleolvasó mellett –, az leginkább az óriási kijelzője, hiszen egy 5,7 hüvelykes, Gorilla Glass 5 védelemmel ellátott, 2540×1440 pixeles felbontásra képes S-AMOLED képernyővel büszkélkedhet, ami mellett a készülék még az IP68-as minősítést is megkapta.

Hogy a Samsung valóban üzleti ügyfeleinek szánja leginkább a telefont, azt mi sem bizonyítja jobban más, mint a tartozékként járó S-Pen érintőceruza a könnyen irányíthatósághoz, ami a korábbi 2048 helyett már 4096 szinten képes meghatározni és rögzíteni a lenyomás erősségét. A készüléken egyébiránt a legújabb Android operációs rendszer fut, és természetesen nem maradhatott ki belőle az okostelefonoknál szokványos kameraduó sem, így az előlapra egy 5-, hátlapjára pedig egy 12 megapixeles fényképező került, ami LED vakujának és számtalan segédalkalmazásának köszönhetően mindig a legjobb minőségű képeket készíti – akár 4K felbontásban is.

Hozzászólás írása