Hol érdemes vízálló szövetet használni?

Manapság a méteráru boltok kínálata is egyre szélesebb, és ahogy nőnek a vásárlói igények, úgy nő a minta és anyagfajták termékskálája is. Vízálló szövetből is egyre több van már, ugyanis nagyon sokan követik a Csináld magad elvet, és készítik el a lakásdekorációkat maguk. Vízálló szövet pedig sokféle dologra használható.

Természetesen a legáltalánosabb a kültéri használat, hiszen egy olyan szövetről van szó, ami vízálló, vagyis nagyrészt ellenáll az időjárásnak, ez pedig sok kültéri megoldás esetében lesz fontos tulajdonság.

Ilyen anyagból készülhet hintaágy napellenzője, de akár párnája is, de az egyszerű székpárnákat is elkészíthetjük, ha nem szeretnénk minden nap attól tartani, hogy mi lesz, ha a párna kint marad. Napvédő sátrat is készíthetünk, de akár kerti asztal terítőjének is jó megoldás egy vízhatlan szövet.

Persze nemcsak kültérre használható a vízhatlan szövet, ugyanakkor a használata itt a legáltalánosabb. Ez érthető is, hiszen ellenáll az esőnek, a legtöbb ilyen szövet az UV sugaraknak is, könnyen tisztítható és porálló. Ám ez nem jelenti azt, hogy beltéren ne lehetne hasznosítani.

A kültéri felhasználáson túl

A vízálló anyagok beltéri használata nem annyira elterjedt, ugyanakkor érdemes végig gondolni, hogy mi mindenre lehet ezeket az anyagokat használni. Gondoljuk végig, milyen vizes helyiségek vannak a lakásban, ahol hasznosítható a vízhatlan szövet. Egyrészt a konyhában is felhasználható. Készülhet belőle asztalterítő, székpárna, ahogyan kültéri használatra. Különösen kisgyerekes családoknak érdemes végig gondolni a használatát, hiszen a gyerkőcök mellett gyakran történnek balesetek a konyhában.

A fürdőszoba szintén egy vizes helyiség, ahol bár nem annyira gyakori, de mégis vannak textíliák. Zuhanyfüggönynek egy vízhatlan szövet nem a legjobb választás, de akár működhet is. A vízhatlan szövetek termékpalettája az elmúlt években egyre szélesebb, hiszen egyre több lakberendező fedezi fel, és használja ezeket a szöveteket, és egyre több trend és stílus használja fel.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats