Hűsítő tippek a kánikulára

Bár még csak közeledik a nagyon meleg idő, nem árt előre felkészülni a tikkasztóan meleg napokra. A nyári hónapok igencsak megviselik a szervezetünket, különösen az idősek és a betegek számára elviselhetetlen.

Nagyon fontos a lakás hűtése. Sokan nem engedhetik meg a pénztárcájuknak a drága klímaberendezések megvásárlását és üzemeltetését, de néhány ezer forintért már lehet venni strapabíró ventilátort. Még az olcsóbb modellekkel is ki lehet bírni pár évig a nyarakat, és higgyük el, jól fog esni a nagy melegben a hűsítő levegő. Érdemes nem a szezonban beszerezni, inkább előtte, mert elképzelhető, hogy több hétig nem is lesz sehol kapható, ha beköszönt a kánikula.

A különböző árnyékolástechnikai berendezések használata is igen fontos. Bár a reluxák nagyon esztétikusak tudnak lenni, nem zárják ki csak egy részét a fénynek. A legjobb megoldás a redőny, ami teljesen kizárja a napfényt. Ajánlatos minden reggel leengedni, még mielőtt nagyon tikkasztóvá válna az idő, majd este, ha már nincs olyan rekkenő hőség, akkor felhúzni, és kitárni az ablakokat.

Tippek a kánikula ellen

Tippek a kánikula ellen: ha ilyen kellemes, tengerparti árnyékos helyre nem tudunk bevonulni a tűző, kánikulai nap elől, akkor hasznos lehet a cikk elolvasása

Nagyon fontos a melegben a folyadék pótlása. Mindennap igyunk meg legalább két liter vizet vagy ásványvizet. Ha hosszabb útra készülünk, mindig vigyünk magunkkal palackos vizet.

Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy ne legyen kint a szabadban a legforróbb időszakokban, 11 és 15 óra között, de ha nem muszáj, inkább vonuljunk árnyékba. Aki ezt nem teheti meg például a munkája miatt, az viseljen sapkát, kalapot a fején, nehogy napszúrást kapjon.

Ne feledkezzünk meg a fényvédő krémekről, hiszen az UV sugárzás nem tesz jót a bőrünknek, elöregedhet hamar a leégett bőr, ráadásul súlyosabb mellékhatások is lehetnek.

Természetesen az lenne a legjobb, ha a különösen forró napokat az elsötétített lakásban, mellettünk a ventilátorral, kezünkben jeges vízzel tölthetnénk, de sajnos nem lehet. Nagyon vigyázzunk az egészségünkre!

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats