Internetezés mobil felületen

Bizonyára már próbáltunk egy-egy weboldalt megnyitni táblagépen, és láttuk, hogy nem pont úgy néz ki például a Facebook vagy a Youtube, mint azt megszoktuk. Már a legnagyobb oldalaknak saját alkalmazásuk is van, ezzel megkönnyítve a dolgunkat.

Ma már a legtöbb nagy oldalnak van mobileszközökre, okostelefonra és tabletre optimalizált változata. Ha nincs, akkor valamivel kényelmetlenebb a számunkra, ugyanis a számítógépekre optimalizált honlapot a kis kijelzővel rendelkező eszközön nehezebb használni. Amennyiben kedvenc weboldalunknak nincsen mobilra átalakított változata, a mobil operációs rendszerek áruházában még lehet applikáció, amellyel könnyedén lehet használni őket.

Táblagépek

Táblagépek: ma már nagyon jól lehet internetezni mobiltelefonokkal, okostelefonokkal is, nem csak táblagépekkel (Forrás: www.tablagep.org)

Az alkalmazások segítenek abban, hogy külön a böngésző megnyitása nélkül lehessen mondjuk klipeket nézni a Youtube-on, vagy a Gmail automatikusan szinkronizáljon, és egyből megkapjuk a kapott e-mail üzeneteinket.

Nem minden weboldalnak vannak alkalmazásaik, csak azoknak, ahol van pénz programozóra, akik megcsinálják. Mindig a telefonunk áruház részlegében tudjuk megnézni, hogy valamiből készült-e az operációs rendszerünkhöz alkalmazás. Jelenleg három elterjedt mobilos operációs rendszer van (ezeken felül is léteznek kevésbé használatosak), az Android, az iOS és a Windows Phone. Nem minden alkalmazás készül el mindegyik operációs rendszerre, de egy Facebook vagy egy Gmail mindegyiken egyszerűen elérhető.

A weboldalakon túl számtalan egyéb alkalmazással is találkozhatunk, játékkal, programokkal. Ezek egy része ingyenes (vagy legalábbis néhány pálya erejéig), másik részéért fizetni kell. Mielőtt még nagyobb költségbe vernénk magunkat, érdemes körülnézni, hogy nincsen-e ingyenes változata a kiválasztott alkalmazásnak, ami esetleg még annál is jobb. Könnyen elképzelhető, hogy egy ingyenes alkalmazás sokkal többre képes, mint egy fizetős, ne essünk abba a hibába, hogy a drágább feltétlenül jobb.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats