Kamerás csatornavizsgálat Budapesten

Sokszor meglepődnénk, ha tudnánk, hogy milyen dolgok okozzák a makacs dugulást a WC-ben, esetleg a fürdőszobában. Sajnos ha a szennyvíz elvezető rendszerben alakul ki, nem minden esetben egyértelmű, hol van a helye az elzáródásnak vagy éppen mi is okozta azt.

A régi időkben annak érdekében, hogy a szakemberek meg tudják határozni, mégis hol van pontosan a dugulás, különböző mechanikus módszereket vetettek be, melyen nem mindig voltak pontosak. Szerencsére manapság már Budapesten is igénybe vehetjük a kamerás csatornavizsgálatot, amely sokkal egyszerűbben és gyorsabban fel tudja tárni a dugulás okát és pontos helyét.

A modern kamerás csatornavizsgálat előnyei

Abban az esetben, ha pontosan még a szakember sem tudja megmondani, hol a található a csőben a dugulás, akkor az elzáródás feltételezett helyéhez legközelebbre eső nyitható csatlakozón keresztül kell behelyezni a csőrendszerbe azt a kamerát, amely megvizsgálja majd a csőhálózat állapotát, így feltérképezi az elzáródás pontos helyzetét.

Tipp: Dugulás szótár

A régi, elavult módszerek sok bosszúságot tudtak okozni, hiszen gyakran előfordul, hogy mégsem ott volt a hiba ahol eredetileg gondolták, így megesett, hogy teljesen feleslegesen bontották ki a csatornarendszert. Ezek a manapság használt endoszkópos kamerák azonban képesek nagyon rövid időn belül megtalálni a makacs dugulás pontos helyét.

Ha az elzáródás helyét sikerült megtalálnunk, az is ki fog derülni, mégis mi okozta a dugulást. Ennek ismeretében a szakember könnyebben meg tudja határozni a lefolyótisztítás módját is. Ha ugyanis feltorlódott szennyeződés okozta a dugulást, akkor szükség van a csőrendszer átmosására, hogy a lerakódott szennyeződés távozni tudjon a lefolyóból.

Ha azonban a szakember azt tapasztalja, hogy a WC-csészében nagy valószínűséggel véletlenül belepottyan műanyag illatosító zárja el a víz útját, tudni fogja, hogy tilos a csőrendszerben azt tovább lökni, hanem mechanikus módon el kell távolítani az idegen tárgyat a cső belsejéből. Ezután pedig el kell végezni egy csőtisztítást is amelynek köszönhetően a szennyvízrendszer újra tökéletesen használható lesz majd.

Hozzászólás írása