Különbség és korkülönbség

Hiába élünk a 21. században, annak ellenére, hogy sokat fejlődött az általános elfogadás mind közösségi, mind egyéni szinten, a szerelmes pár közti korkülönbség még mindig kétes megítélés alá esik. A szerelem nem ismer határokat, tartja a mondás. Valóban nem ismeri a korhatárokat sem? Sokféle válasz érkezhet erre a kérdésre, ha megkérdezzük az utca emberét.

A legtöbben tudunk valakiről, vagy valakinek a valakijéről, aki sokkal idősebbel, fiatalabbal „állt össze”, és véleményt formálunk róluk. Természetesen, a mi dolgunk, hogy mit gondolunk a témáról, és legalább annyian ítélik el, mint ahányan tartják menő, vagány, bevállalós dolognak, ha egy hölgy nálánál lényegesen fiatalabb társat, párt választ magának.

A fiatal férfi

Ha közelebbről érint minket a korkülönbség kérdésköre, mert mi magunk, a gyerekünk, vagy testvérünk, esetleg valamelyik szülőnk él jóval idősebb, fiatalabb társsal, már lehet, hogy nem egyszerű számunkra a helyzet – és saját bőrünkön érezhetjük a lenézést, ítélkezést, értetlenkedést.

Előfordul, hogy ötvenes, hatvanas hölgyekkel látunk fiatalabb férfiakat. Saját gyermekükkel egyidős vagy minimálisan idősebb, húszas-harmincas éveikben lévő felnőtt férfiakba szeretnek bele.

Hízelgő a számukra, hogy megmozgatják a fiatalok fantáziáját, sokszor a kiégett, munkában, családi életben meg- és elfáradt nők új erőre kapnak egy fiatalabb férfival való futó kaland vagy tartós kapcsolat során.

Az okok

Ötven éves kor fölött a nők bölcsek, megfontoltak, ugyanakkor még erejük teljében képesek belevetni magukat a románcba. A szerelmi légyottok hatására visszatalálhatnak önmagukhoz, életük új értelmet és más megvilágítást kaphat.

Ha egyedül élnek egy válást követően, és a saját életet élő gyermekeik számára sem ők jelentik már a világot, ismét fontosnak, szexinek érzik magukat egy fiatal férfi társaságában.

Egy ellaposodott kapcsolat tagjaként, amelyet esetenként a potenciazavar is nehezebbé tehet, egy fiatal sráccal való viszony sokszor megadhatja a válaszokat azokra – a sokszor meg sem fogalmazott – kérdésekre, amelyek a további életutat nagyban befolyásolhatják.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats