Mennyire fontos az őszinteség egy párkapcsolatban?

Bizonyára minden ember került már élete során olyan helyzetbe, mikor egyszerűen kénytelen volt füllenteni, vagy hazudni, esetleg kiszínezni a dolgokat, vagy letagadni valamit. Egy párkapcsolatban főleg a nők szoktak erősen kampányolni amellett hogy ők mindenről mindig tudni akarják az igazat, még akkor is ha valójában semmi közük az egészhez.

Vannak olyan emberek, akiknek nagyon fontos az őszinteség, de természetesen vannak olyan is, akiknek kevésbé létfontosságú ez egy kapcsolatban. Kicsit mindenkinek eltérő a gondolkodása azzal kapcsolatban, hogy mit kell, és mit nem kell okvetlenül megosztani a kedvesükkel, és mi számít, illetve mi nem számít még hazugságnak.

Mi lehet az oka annak ha a párunk hazudik nekünk?

A barátnők szeretnek összeülni és alaposan kibeszélni a párjukat. Részletesen mondják el, hogy kedvesük már megint sunnyogott valamibe, hiszen ha nem is hazudott a szemükbe, akkor csak elhallgatott néhány fontos dolgot, amit neki tudnia kellett volna. Ezek az aprócska füllentések lehet, hogy akkora sértődöttséget okoznak, mely egy végeláthatatlan vitasorozatot tud szülni magából. De vajon belegondoltak már abba, hogy vajon milyen okból kezdenek el hazudni a pasik?

Abban az eseten, ha egy komoly párkapcsolatban az egyik fél szinte egyfolytában hazudozik, akkor ott valóban nagy problémák lehetnek. Vannak emberek akik olyan kis naivak, és annyira szerelmesek, hogy észre se veszik azt hogy kedvesük folyamatosan átveri őket, és ha megpróbálja felhívni erre a figyelmét egy külső szemlélő, akkor egyenesen felháborodva állnak a párjuk védelmére.

A párok nagyon sok időt, és energiát tudnak fektetni abba, hogy kiderítsék mikor és mibe csapta be őket a párjuk, és folyamatosan az őszinteséget várják tőlük. Időt pazarolni egy mániákus hazudozóra valóban nem szabad, legyen szó hatalmas szerelemről is. Talán néhány alkalommal meglehet bocsájtani a hazugságokat, de ha ez hosszútávon folyamatosan visszatér, akkor azzal az emberrel jobb ha megszüntetünk mindenféle kapcsolatot.

Mikor az ember senkinek nem hisz, és folyamatosan bizalmatlan

Fontos az olyan emberekről is beszélni, akik soha, semmilyen módon nem képesek megbízni a társukban és folyamatosan kételkednek abban hogy igazat mondott-e nekik. Ilyenkor sok esetben kerül előtérbe a féltékenység, mely egy kapcsolatban valamilyen szinten teljesen normális lehet, ám ezt is túlzásba lehet venni. Az az ember, aki folyamatosan azt szeretné bebizonyítani, hogy párja hazudott neki, becsapta őt, megcsalja, és folyamatosan félrelép, de erre semmi bizonyítéka nincs, az már beteges féltékenykedőnek számít.

Sok esetben ez egy korábbi sérelem miatt maradt meg az emberbe, tehát ha az előző partnere folyamatosan hazudott neki, és eltitkolt előle dolgokat, akkor valószínűleg még benne van mélyen ez az érzés, és az, hogy akármikor, akármi kiderülhet mostani párjáról is.

Vannak azonban olyan típusú emberek akik egyszerűen nem szeretnek nagyon részletezni valamit, nem szeretnek percre pontosan beszámolni napjukról, ám ők egyáltalán nem számítanak hazudozóknak. Időnként pedig bizony szükség van a kegyes hazugságra is, főleg abban az esetben mikor párunk stresszesebb időszakot él, sok teher nyomja a vállát, így egy adott témáról alkotott őszinte véleményünkkel nem szeretnénk még nagyobb stresszt, és fájdalmat okozni neki.

Támogatta: link

Hozzászólás írása