Miért igyunk fehérje turmixot?

Ha valaki meghallja a fehérje, vagy a protein kifejezést, általában a szemeiket forgatják, hiszen azt sem tudják, miről van szó és leginkább arra gondolnak, hogy ez valami durva szer, melynek fogyasztása után, edzés nélkül felpuffad az ember izma. Természetesen ennek fele se igaz. Lényegében az izomtömeg gondoskodik arról, hogy az izom szép és tónusos legyen.

Edzések során a legtöbb ember célja az, hogy izmosodjon és hogy hasson az izomtömegükre. Mivel az izom leginkább fehérjéből áll, ezért logikusan erre is van szüksége ahhoz, hogy növekedni tudjon. Tehát egyszerűen megfogalmazva az izom fehérjéből tud a legjobban építkezni.

Miért fontos edzés után a fehérje bevitel?

Azoknak az embereknek, akiknek a táplálék kiegészítés még viszonylag idegen terület, azok úgy gondolják, hogy a fehérjék maga az ördögtől származnak és tilos őket inni. Pedig igazából nem kell tartanunk tőlük. Ahhoz hogy szépen kialakuljon az izmos alakunk jó, ha edzés után rögtön fehérjét fogyasztunk, melyet a legtöbb esetben turmixként szokták elkészíteni.

A különböző ízesítésben kapható porok megkönnyítik a testépítők életét, hiszen sokkal gazdaságosabban tudnak fehérjét bevinni a szervezetbe, mintha mondjuk ugyanennyi fehérjemennyiséget tartalmazó fehér húst fogyasztanának el. Saját egyéni étrendünktől függ az, hogy mennyi fehérjére van szüksége kiegészítésképpen a szervezetünknek.

A fehérjék, mint táplálék kiegészítők tehát koncentrált élelmiszereknek számítanak. Ezért nem fogunk tőle egykettőre megizmosodni, nem fogunk tőle megnövekedni és nem is leszünk szálkásabbak. Mivel a fehérje, mint tápanyag, szükséges az izomszövetek növekedéséhez, ezért nem nehéz kitalálni azt, hogy igen nagy mennyiségű fehérjére van szüksége annak az embernek, aki meg akarja gyarapítani az izomtömegét.

Alapvetően hagyományos táplálékokból kell biztosítanunk szervezetünk számára a fehérjét, tojásból, húsfélékből, halból és sovány tejtermékekből, azonban annyi fehérjét nagyon nehéz bevinni a szervezetbe élelmiszerek álltál, amire izomépítés szempontjából szükség van. Ezért szoktak edzés után az emberek fehérje turmixot fogyasztani, melynek segítségével azonnal be tudják vinni a szervezetbe a szükséges tápanyagot.

Forrás: www.biotechusastore.eu

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats