Miért lehet szükségünk mobil nyomtatóra?

Bár az online számlázó programok eddig is nagy népszerűségnek örvendtek, de 2020. július elsejétől a használatuk még jobban elterjedt, köszönhetően az új törvénynek. Mivel sokan szeretnénk megúszni a kézi számlával járó többletmunkát, és a dupla adminisztrációt, inkább átálltak az online számlázókra.

És bár nem szükséges még az összes számlát ezek keresztül írni, mert nem mindegyikre vonatkozik a NAV adatszolgáltatási kötelezettség, sokan mégis így írják a számlákat, mondván, egyszerűbb. Azoknak azonban, akiknek fontos, hogy mindig, akár út közben is ki tudják nyomtatni a számlákat, újabb problémával kellett szembenézniük.

Mégpedig azzal, hogyan is fogják az út közbeni nyomtatást megoldani. Természetesen a válasz erre mindössze annyi, hogy hordozható nyomtatóval, de a kép ennél azért jóval árnyaltabb. Milyet vegyünk? A kínálat végtelen, ezért érdemes tudni, hogy melyikre is van igazából szükségünk.

Az első kérdés, amire választ kell adnunk, hogy mekkora méretben szeretnénk nyomtatni a számlákat. Ha A4-es számlákat adunk, akkor mobil nyomtatót kell vennünk, ha viszont keskeny blokkokat szoktunk adni, akkor egy hordozható blokknyomtató is elég lehet. 

A mobil számlanyomtató minden számlázó programmal kompatibilis? 

A számlanyomtatók elvileg minden online számlázóval kompatibilisek, viszont maga a számlázó nem biztos, hogy mindkét méretben tud számlát készíteni nekünk. Egyes számlázó programok például blokkszámlát nem tudnak készíteni, csak hagyományos, A4-es méretű számlákat. Ha viszont nekünk blokkszámlára is szükségünk van, akkor célszerű számlázó programot váltani.

Ugyanígy fontos, hogy a számlázó akár hordozható eszközről, például mobilról vagy tabletről is működjön. A Billingo online bárhonnan, bármikor elérhető, akár útközben is mobil interneten keresztül, így gyerekjáték a számlák kiállítása és a mobil blokknyomtató segítségével ki is tudjuk nyomtatni a bizonylatokat

Ha mindenképp szükségünk van arra, hogy menet közben is számlázni tudjuk, mindenképp érdemes jól megválasztani a mobil nyomtatót, de a számlázó programot is. Egyes számlázó programok lehetőséget nyújtanak, hogy rajtuk keresztül kedvezményesen vásárolhassunk mobil nyomtatót vagy blokknyomtatót, ezért ezt is érdemes figyelembe venni.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats