Mikor váltsunk telefont?

Sokszor eljön az ideje, hogy új telefont szerezzünk be. Valamennyien elgondolkodunk azon, hogy bár a költségvetésünk nem engedi meg a gyakori cserét, néha muszáj elbúcsúztunk a telefonunktól.

Manapság, hála a kínai cégeknek, már 60.000 Ft alatt is egyszerű jó minőségű telefont szerezni, így nagyobb lehet a kísértés, hogy többször frissítsük. De honnan tudjuk, hogy eljött az ideje?

Ha a tárhely mindig tele van

Az Android egyik átka, hogy fokozatosan megtelik, hiába nem használunk a szokásosnál több applikációt. Ha nekünk még 16 vagy 32 GB-os telefonunk van, akkor elérkezhet az a pont, amikor elkezd megtelni. Amennyiben meguntuk már a csatákat a hely felszabadításért, és folyamatosan törölgetni kell a képeket és videókat, akkor elgondolkodhatunk egy új telefon beszerzésén.

Az akkumulátor

Újabb problémát jelenthet, amikor a telefon átlépi a második évét. Lehet, hogy egyik napról a másikra elkezd kevesebb ideig működni. Ilyenkor vagy kicseréljük az akkumulátort, vagy pedig egy új terminál felé fordulunk, sokszor azonban a műszaki hibák javítása majdnem többe kerül, mint egy új telefon vásárlása.

Frissítések

Lehet, hogy olyan telefonunk van, ami az Androidról 6-nál vagy 7-nél ragadt, ma már pedig a 10-nél járunk. Bár nem elengedhetetlen fontosságú a szoftverfrissítés, azért jó lenne legalább 8-ig vagy 9-ig eljutni, mert csak javítások, hanem újfajta lehetőségek és applikációk is vannak benne, amire előbb vagy utóbb nekünk is szükségünk lesz.

Lassú

Egy lassú telefon borsot tör a tulajdonosa orra alá, főleg, ha gyorsan akarunk egyik applikációból a másikba átugrani, mivel valamit el kell intéznünk. De ilyenkor a várakozás, és a lefagyott alkalmazások hamar feldühítik az embert. Ha naponta többször is megtörténik velünk ez, akkor érdemes elgondolkodni egy cserén.

Kamera

Bár senki sem akar fényképész lenni, néhány pillanatot mindenki szeret elcsípni a telefonjával, és ilyenkor nagyot segít egy jobb minőségű kamera. Ma már a legtöbb Xiaomi és Huawei készülék baráti áron beszerezhető, ugyanakkor jó minőségűek is.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats