Milyen finanszírozási lehetőségek léteznek traktorvásárlásra?

Ha eljön az idő egy új traktor vagy más mezőgazdasági kép beszerzésére, nem elég csak a megfelelő járművet kiválasztani, a finanszírozás kérdéskörét is jó alaposan át kell rágni. Ez a szempont is legalább annyira fontos, mint az, hogy mit tudjon az új gép.

A mezőgazdasági képek beszerzésére rengeteg lehetőség van, számos hitelintézet és lízingcég létezik, így nehéz megtalálni a legkedvezőbb megoldást, hiszen mindegyik azzal fog kecsegtetni minket, hogy az övé a legjobb, a legkockázatmentesebb. Mi a megoldás? Járjuk végig az összes bankot?

Természetesen sok estben erre egyáltalán nincs szükség. Ha megfelelő céget választunk, nem csak a legjobb traktort tudjuk kiválasztani a gazdaságunk számára, hanem a legjobb finanszírozási megoldásokat is. Az ilyen cégek általában a legtöbb hitelintézettel és lízingcéggel kapcsolatban állnak, és az igényeinknek legmegfelelőbb megoldásra törekednek, ugyanúgy, mint a traktor kiválasztásánál.

A legjobb cégek nem arra törekszenek, hogy a meglévő készletüket adják el, hanem ez egyéni igényeknek történő megfelelés a cél, akárcsak a hitel kiválasztásánál.

Milyenek a finanszírozási formák?

A finanszírozási megoldásokból rengetegféle létezik. Lehet „ÁFA-MENTES” vagy Ft+Áfa-s az ügylet. Ezt mindenképp tudnunk kell, mielőtt döntünk, hogy melyik a számunkra legjobb forma. Igénybe vehetőek géptámogatások is, melyeket lehet hitellel bővíteni, ezt is számos pénzintézet tudja nyújtani.

Emellett a lízing is jó megoldás lehet, ami lehet zárt- és nyíltvégű pénzügyi lízing. A legtöbb cégnél ilyen ügyletek kötésére van lehetőség. A konstrukciók lehetnek fix vagy változó kamatozásúak is. Általában a HUF devizanem a jellemző, de létezik EUR alapú finanszírozás is.

Természetesen komoly követelményeknek kell megfelelnünk, ha valamelyik pénzügyi tranzakcióba szeretnénk belevágni. A traktorvásárlás során a megbízható cégek a finanszírozási ügylet során is a segítségünkre vannak, és segítenek eligazodni a különböző feltételek és lehetőségek között. Célszerű igénybe venni a segítségüket, hiszen nagyban megkönnyíthetjük az ügymenetet is.

Emellett egyes cégek még a gépek teljes körű vagyonbiztosításnak megkötésében is segítséget nyújtanak, ami nem csak hitelek és lízingek esetén javasolt.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats