Mire vigyázz, ha vakrandira mész?

Megismertél valakit az interneten, és úgy érzed ő lesz végre az ideális társad. Órákat, sőt napokat beszélgettek át, rengeteg témában egyet értetek, a világképetek is hasonló, az elvárásaitok is, szóval tökéletes a virtuális kapcsolatotok. Akkor lassan itt az ideje egy személyes találkozásnak.

Készülődés a nagy eseményre, hatalmas elvárások repkednek az ember fejében ilyenkor, de azért van benne némi félsz is. Mi van, ha mégsem olyan, mint a jól felépített elvárás? Mi van, hanem is ő van a fényképen? Mi van, ha csak egy álarc az egész és valami hátsó szándéka van? Vagy mi van, ha sorozatgyilkos?

Persze ezek a legdurvább feltételezések, és általában megússzuk, egy szimpla csak imán nem jön be érzéssel, de az is lehet, hogy teljesen működőképes lesz a dolog. Azért arra mindenképp figyelni kell, hogy megtegyük a kellő elővigyázatossági lépéseket. Jobb, ha lebeszéljük egy baráttal is a randink helyszínét és időpontját, és ha nem is kísér el, vagy követ messziről, mert az azért már túl paranoiás lenne, azért még felhívhat egy óra elteltével, miután elkezdődött a randi.

Ha felveszed, akkor ő is megnyugszik, hogy minden a legnagyobb rendben van. Ha netán mégis baj lenne, és nem tudod felvenni a telefont, akkor viszont tudni fogja, hogy merre keressen először.

Árulkodó jelek 

Mindenképp furcsa, ha olyan emberrel kezdesz beszélgetni a neten, aki nem tud helyesen írni, szófukar, nem érdeklődik, nem kérdez tőled semmit. Vagy túl sokat kérdez, vagy túl sokat beszél önmagáról és rád nem is kíváncsi. Érdemes olvasni a sorok között, ha ismeretlennel beszélget az ember, ráadásul látatlanul.

De még ez sem lehet garancia, hiszen volt már arra is példa, hogy írásban tökéletesen jó a kommunikáció, de élőben egy félig némával kerülsz szembe. Lelombozó tud lenni, ha szinte csak te beszélsz az első randin és a másik meg sem szólal, vagy csak bólogat, és tőszavakban kommunikál.

A randi helyszín sem mindegy. Régebben meggyőződés volt, hogy a mozi kitűnő randi alkalom, ami így is van, de biztos nem az elsőn, hiszen ott nem tudtok beszélgetni. Csak ültök egymás mellett és maximum láttok együtt egy jó filmet, de kommunikáció az nem nagyon lesz. Pedig ilyenkor ez lenne a legfontosabb.

Az étterem is jó lehet, de nem árt alaposan kiválasztani, mert ha az egyik fél nem kedveli épp azt a konyhát, amit választ a másik, akkor nagy galibák lehetnek belőle. Jó lehet még a séta egy parkban, vagy egy kávézó, esetleg egy ital, de vicces lehet egy közös sportos program is, bowling, billiárd, vagy go-kart. Nem mellesleg ilyen helyeken sok ember között is vagytok, ahol biztonságosabb.

Tippek

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats