Mit tehetünk, ha a házasságunkban mások az igényeink, mint a párunké?

Megszerezni könnyebb, mint megtartani! Ez valóban így van, hiszen a kapcsolat elején a szerelmes időszakban bármit bevetünk, hogy a kiszemeltünk a miénk legyen. De, ne felejtsük el, hogy nem színészkedhetünk életünk végéig. Hiszen szerepet játszani csak ideig- óráig tudunk majd, amibe egy idő után belefáradnunk.

A nőkben genetikailag kódolva van a megfelelés kényszere, ennek köszönhetően lesznek jó feleségek és gondoskodó anyák majd. Egy lelkileg ép nőnek nem okoz gondot alkalmazkodni a másik fél igényeihez, amíg úgy látja, hogy ő is viszont megkapja az elvárt biztonságot. Ez mindaddig fog működni, amíg a biztonságérzet meg nem inog.

A férfiak esetében ez egész másképp zajlik. Az ő genetikájuk úgy van kódolva, hogy nap mint nap bizonyítani tudják, hogy ők a családfenntartó és hősszerelmes fél a kapcsolatban. A vágy, a libidó velünk született tulajdonság, ugyanúgy mint a szemünk vagy hajunk színe. A hosszú párkapcsolat titka, ha a pár mindkét tagja nagyjából ugyanolyan szexuális éhséggel rendelkezik.

Soha ne várjuk arra, hogy majd a ritkább szexuális együttléttel is kielégíthető társunk megváltozik és kedvet kap a napi összebújáshoz. Mint ahogy az sem fog bekövetkezni, hogy a nagyobb „étvágyú” partnerünk lehiggad, és megunja a gyakori együtt léteket. Hiszen ez a beleunás a legnagyobb vágy-gyilkos.

Az unalom első oka az ismétlés

Ha az intim együttlétek egy párkapcsolatban minden alkalommal a megszokott terv szerint alakulnak, akkor az agy egy idő után megjegyzi a sorrendet, eltelik vele és nem megfelelően fog reagálni. Nem fogjuk érteni, hogy az első alkalmakkor átélt hatalmas orgazmusra miért kell mindig többet várni, vagy rosszabb esetben miért nem sikerült átélnünk. Ilyenkor elkönyveljük, hogy bennünk van a hiba és úgy teszünk mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

Ha a férfiak vallnak kudarcot az ágyban akkor sokszor úgy gondolják ez kellő indok a depresszió kialakulásához, és az önsajnálathoz. Pedig lehet csak egész másra vágyunk mint a párunk. Ezekről soha ne szégyelljünk beszélni, hiszen ez fogja éltetni a kapcsolatunkat. Akik már az unalom felismeréséig eljutottak, azok szinte a problémát is megoldották.

Hogy tehetjük változatossá a szexuális életünket?

Az első és legfontosabb lépés, hogy nyíltan és őszintén beszéljük meg a párunkkal, hogy minket mi izgatna jobban fel, mire vágyunk. Soha ne köntörfalazzunk, ne színészkedjünk, mert az hosszútávon olyan mértékben megrontja a kapcsolatunkat aminek akár szakítás is lehet a kimenetele. Ha végre tisztában vagyunk párunk igényeivel akkor beszerezhetünk mindenféle szexuális segédeszközt szexshopokból. A mai modern világnak köszönhetően még egy boltba sem kell kínos pillanatokat átélnünk, a vásárláskor.

Már internetről is könnyedén hozzájuthatunk ezekhez a kütyükhöz. A rezgő kis eszközök olyan vágyakat tudnak felébreszteni a nőkben amelyeket egy férfi nem fog tudni elérni, ennek a látványa viszont a férfiban fog meglepő ingereket beindítani. Tetszik vagy sem, tudomásul kell vennünk, hogy a vágy egy állandóan változó dolog. Függ a korunktól, az élethelyzettől, a fizikai állapotunktól és a lelki egyensúlyunktól.

A következő is érdekelhet: megnézem

Hozzászólás írása