Mit vegyünk figyelembe padló kiválasztásánál?

Megfelelő padló kiválasztásánál mindig vegyük figyelembe a fényességet, hiszen a nap folyamán beérkező napfény folyton változik, és ezzel együtt a szobánkban megjelenő tükröződés is más lesz. Ugyanazon színminta eltérő benyomást kelthet reggel, délután, mesterséges világítás és természetes fény mellett.

Általában a világos padló több fényt varázsol a szobába, azonban ha a terek nagyon nagyok, és megfelelő mennyiségű szabad fény jut be, akkor a sötét tónusú padlók nemcsak luxust, hanem kifinomultságot adhatnak hozzá.

A padló színe befolyásolja a végeredményt és a benyomást is, azonban vannak általános szabályok. A világosabb és természetes színek fényt hoznak a lakásba, főleg akkor, hogyha kicsik. A legelterjedtebb az arany árnyalata, a tölgy szín, a kőris és a juhar. Ezeket könnyebb kombinálni a bútorokkal, falakkal és a függönyökkel is, ráadásul bármilyen színnel passzolnak.

A természetes színek hozzájárulnak, hogy a bútorokra essen a hangsúly, ahova így választhatunk sötétebb tónusokat, mint a dió vagy a tölgy. Ezáltal a szoba meleg és barátságos lesz. Hogyha a talaj barna, akkor rusztikus dekorációval tudjuk feldobni, ami a vöröses színekre jellemző.

A lakás többi része

Szintén figyelembe kell venni a kombinációkat. Fontos, hogy a padló Illeszkedjen a bútorokkal, a falakkal, az ajtókkal és a függönyökkel. Ezeknek a színe közvetlenül hozzáad a helyiségben fellépő érzésekhez.

A szoba mérete és tájolása szintén befolyásolja a padlót. A gyengén megvilágított helyiségek miatt kényelmes a világos árnyalatok kiválasztása, miközben a nagyobb szobában a meleg, sötét tónusok fogják a családias környezetet biztosítani.

Végül vegyünk figyelembe a helységek forgalmát is, ugyanis a padló tartósságának garantálása érdekében kemény vagy puha anyagot kell választanunk. A konyhában és a fürdőszobában fontos, hogy ellenálló legyen a páratartalommal és a gőzzel szemben is.

Ezeket a pontokat figyelembe véve válasszunk eredeti hangulatot, ne féljünk a kontrasztoktól és a különleges színektől sem, hogy megmutassuk a személyiségünket a dekoráció által is.

Írta: padlokontroll.hu

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats