Néhány megdöbbentő adat az óvszerekről

Az óvszert nagyon sokan használjuk a mindennapokban szexuális együttlétek során, sokan azonban óriási tévhitben vannak ezzel a rendkívül hatásos védekezési módszerrel kapcsolatban. A legjobb azonban, hogy sokan nem is sejtik, hogy mennyien használnak kondomot az együttlétek során, amely így a világ leginkább elfogadottabb, illetve legkedveltebb terhességmegelőző módszerévé nőtte ki magát.

A kínaiak szeretkeznek a legtöbbet óvszer nélkül

Egy néhány évvel ezelőtti kutatásból kiderült, hogy az óvszer valóban a világ legnépszerűbb kiegészítője a szexuális együttlétek során, azonban mégis egyre többen hajlamosan nélküle létesíteni szexuális kapcsolatot akár új partnerekkel is. Erre az egyik legnagyobb óvszergyártó szerint a kínaiak mutatják a legnagyobb hajlandóságot – mintegy 70 százalékuk –, de a csehek sem igazán kedvelik az óvszer nélküli szexet, így a dobogó második fokán ők állnak, hiszen a lakosság közel 60 százaléka védekezés nélkül szeret ágyba bújni ismeretlen partnerével is. A legóvatosabbak egyébiránt a franciák, esetükben ugyanis 10 százalék alatti azok száma, akik ezt bevállalnák

Márpedig a biztonság nagyon fontos lenne, a legutóbbi adatok szerint ugyanis évente mindegy 150 ezer új szexuális úton terjedő megbetegedést regisztrálnak csak Nagy-Britanniában, ahol már most mintegy 50 ezer ember él együtt a HIV vírussal, egyharmaduk pedig ráadásul nem is tud erről.

Néhány megdöbbentő adat az óvszerekről

Néhány megdöbbentő adat az óvszerekről

Tudtad-e?

A döbbenetes adatok után jöjjön néhány megdöbbentőbb statisztika az óvszer világából. Tudtad például, hogy egy átlagos évben az egész világon 5 milliárd kondom fogy el, és több mint 100 különböző márka közül választhatnak az emberek? Ha nem, akkor mondjuk a leginkább megdöbbentő adatot: az óvszerek közel háromnegyedét a nők vásárolják, 99 százalékuk pedig latexból készül, de van néhány gyártó, akik báránybelet alkalmaznak ehhez.

Ha problémáid vannak az ágyban, akkor erre a linkre kattints!

A kondom elnevezés állítólagosan az 1600-as évekig nyúlik vissza, méghozzá nem teljesen egyértelmű források szerint egy Dr. Condom vagy Dr. Contom nevezetű orvoshoz, aki II. Király udvarában szolgált, és állítólagosan ő készített elsőként báránybélből ilyen péniszre húzható kiegészítőt a nem kívánt terhesség ellen. Más források szerint inkább a latin condus szó állhat a háttérben, ami edényt jelent. Az első óvszereket egyébiránt az egyiptomi civilizációban használtak – legalábbis bizonyítottan –, ahol már időszámításunk előtt 1300 környékén készítettek állati bélből készült védőfelszereléseket. Az európai civilizációban bizonyíthatóan időszámításunk előtt 100 és 200 között terjedhetett el a használata – erre utal legalábbis néhány barlangrajz, amelyet Franciaországban találtak.

A mai kondomok ősét 1844-ben Charles Goodyear szabadalmaztatta, aki elsőként készített gumiból óvszert, és érdekesség, hogy az évszázadok során az egyes civilizációkban egymástól függetlenül számtalan változatuk alakult ki, így valahol lenvászonból kivitelezték, de Japánban gyakran vékony bőrből és szaruból állították elő.

Hozzászólás írása