Ősszel visszatér a bársony!

Az idei, 2017-es ősz nagy visszatérője, az több mint két évtizedig hanyagolt bársony. Egy időben nagyon „menő” volt, kabátok, egészruhák, blézerek, sőt nadrágok is készültek belőle, azonban az 1990-es évek óta csak ritkán találkozunk vele.

Mi lehet ennek az oka? A bársony kiváló kárpitanyag, ezért is hozzák fel ellene sokan, hogy kanapéba, függönybe öltözni nem éppen ízléses dolog. Azonban ennek most vége, az ősz hatalmas meglepetéseket tartogatva megújítja a bársony divatját és sosem látott fazonok, formák, színek és megoldások örvendeztetik meg majd a divat megszállottjait. És persze a bársony szerelemeseit.

Érdekes, hogy míg a ruházkodás területére erőteljesen visszatör, a bársony szinte teljesen kiveszőben van a lakberendezésben. Míg ősszel bársony holmikba bújtathatjuk magunkat, addig aligha lesz nappalinkban bársonyfotel, vagy aligha húzhatjuk be a bársony sötétítő függönyt.

Mivel tér vissza a bársony?

A nagy nevek már bemutatták bársony kollekcióikat, és elmondhatjuk, hogy mindenféle ruhadarabból lesz bársony anyagú is. Az egyszerű utcai viseletektől kezdve az üzleti megjelenést kölcsönző darabokig, még estélyiruhák és fehérneműk is kaphatóak majd eme finom, kellemes, ugyanakkor meglehetősen hivalkodó anyagból. A kifutókon rengeteg bársony csillogott Christian Dior modelljein, de a Max Mara, Erdem, Sonja Riekel és a WGSN sem marad el tőle. Még bársony rakott szoknyát is felvonultattak, ami azért igazán extrémnek számítva nem biztos, hogy sokszor jön majd velünk szembe az utcán. Az egyszerűbb fast fashion üzletek természetesen tartani fognak az extrémebb darabokból is, viszont annyi biztos, hogy szoknyákat, kabátokat, blézereket és őszi ruhácskákat tömkelegével árulnak majd.

Ősszel visszatér a bársony!

Ősszel visszatér a bársony!

A kísérletező és vállalkozó kedvű, varrni tudók most örülhetnek, a nagyi szekrényéből elővarázsolt bársony anyag kincset ér, hiszen az oversize és az egyszerűbb, régiesebb vonalvezetés ismét nyerő lsz, talán még 2018-ban is. Egy kis átalakítás, méretre szabás és új gombok vagy egy jó nagy, hangsúlyos öv (ami egyébként szintén az ősz nagy kedvencei közé tartozik), máris egy trendi, 2017 őszéra ideális darabot eredményez majd.

Egyébként azok biztosan nem tekintik újdonságnak a bársony megújult népszerűségét, akik az idei nyáron is a legújabb trendekkel csak a legdivatosabb ruhákat hordták, mert már nyár elején megjelent néhány visszafogottabb bársony holmi a fast fashion üzletekben is. Főleg szoknyák vagy pólóruhára hajazó térdhosszig érő nyáriruhák voltak a jellemzőek, no meg a szokatlannak ható bársony sportos felsők.

Hozzászólás írása