Párok és a potenciazavar

A potenciazavar, más néven merevedési zavar az egyik legnagyobb probléma, ami megjelenhet egy párkapcsolatban. A férfiak életében pedig szó szerint a legnagyobb, hiszen számukra ez a férfiasságuk egyik jelképe. Viszont könnyen elfelejtjük, hogy ez a zavar nem csak őket, hanem párjukat is nagy mértékben érinti.

A zavar okozója lehet a stressz, valamilyen probléma a kapcsolatban, vagy akár egy munkahelyi dolog is. Sajnálatos módon, ha ezek befészkelik magukat az elmébe, akkor gyakran kudarcokkal teli szexuális életet eredményezhetnek.

Merevedési zavar bárkinél előfordulhat egyszer-egyszer, ha viszont állandósulni látszik, akkor a férfi egyre inkább szorongani kezd, egyre nehezebben tud teljesíteni a hálószobában, aminek aztán az lehet az eredménye, hogy egyre ritkábban próbálkoznak az együttléttel. Nagyon sok férfi ezt olyan mértékben szégyelli, hogy képtelen megosztani problémáját a párjával. Képtelen elmondani, mi aggasztja, így a megoldáson is egyedül töri a fejét, egyedül próbál úrrá lenni a problémán, ami legtöbbször nem sikerül.

Hogyan hat a nőkre párjuk potenciazavara?

Első körben leginkább magukban kezdik keresni a hibát a hölgyek. Azt gondolják, nem vonzóak már partnerük számára, vagy épp már egyáltalán nem szereti őket. Azok a nők, akik már nem igazán kívánják a szexuális együttlétet, néha úgy gondolják, legalább egy gonddal kevesebb, így kicsit megkönnyebbülnek a helyzet miatt. Bár ez valamilyen szinten önző dolog, hiszen közben a férfi folyamatos stresszben éli az életét a problémája miatt. Van, aki viszont aggódni kezd jövőbeni szexuális élete miatt.

Sok esetben a nő gyakorlatias gondolkodású, így ő próbálja meg párját rábeszélni, hogy keressen fel egy szakembert, forduljon orvoshoz. Kutatni kezd, milyen potencianövelő készítményekkel segíthet a férfin. Azonban ez is csak akkor működhet, ha a férfi nyitott a kommunikációra, szívesen fogadja párja segítségét, hajlandó arra, hogy együtt oldják meg ezt a kényes dolgot. Bármennyire nehéz is, bármennyire szégyelli egy férfi ezt az állapotot, a legjobb, ha megbeszélik együtt a lehetséges megoldásokat.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats