Problémák és megoldások szexuális zavarok esetén

Egy pár szexuális életében számos probléma vetődhet fel, ezek hátterében lehetnek testi és lelki okok is. Fontos, hogy időben forduljon szakemberhez az érintett, a férfiak merevedési zavarainak hátterében ugyanis más egészségügyi probléma is állhat, és ilyen esetben fontos együtt kezelni a tüneteket.

Sokszor pedig lelki okok állnak a háttérben, szorongás, depresszió, félelem, stressz. Van-e megoldás ezekre a problémákra és egyáltalán, mi minden zavarhatja meg a szex élvezetét?

Az agyban indul el minden

Különösen a nők panaszkodnak arra, hogy nem tudják teljesen elengedni magukat szex közben, mert máson jár az eszük. Nem tudják elengedni a napi rutint, a gyerekek körüli teendőket, a bevásárlást és így tovább. Ebben érdekes módon a szex beütemezése segíthet, erre is ugyanúgy készülni kell és alkalmazkodni a tervhez. Persze ez csak egy része a dolognak, az újdonságok, új pózok, játékok mind segítenek elvonni a figyelmet a mindennapi teendőkről.

A férfiaknál is bonyolult pszichológiai folyamat a szexuális vágy kialakulása és ennek kifejeződése. Sokan önmaguk építette falakba ütköznek, próbálva megfelelni a sztereotípiáknak, miszerint a férfiak kemények, erősek, macsók. Azonban nem minden férfi ilyen. Sokan sebezhetők, érzékenyek, gyengédek. Ideje levenni az álarcot, és mindenkinek őszintén viselkedni. Ez nemcsak a szexuális életre lesz jó hatással, hanem a párkapcsolat egészére is.

Feszültségek az ágyban

Zavart okozhat az is, ha mindig csak az egyik fél kezdeményez, egy idő után úgy érezheti ugyanis a kezdeményező, hogy nem elég kívánatos, ha mindig neki kell megtennie az első lépést. Az éremnek két oldala van, ezekről a problémákról is lehet beszélni és egyik félnek sem kell szégyenlősködnie, ha megkívánja a másikat.

A gyermekvállalás körüli nehézségek is okozhatnak feszültséget, és hosszú távon zavarokat is. Amikor valaki már nagyon vágyik gyermekre, és nem sikerül a babaprojekt, akkor az bizony az idő teltével egyre frusztrálóbb tud lenni. Hogy lehetne spontán a szex, ha a peteéréskor kell csinálni a siker érdekében? Nem lesz-e kötelező-érzése az egésznek, egy szükséges tevékenység ahhoz, hogy megfoganjon az utód? Hova lesz a spontaneitás?

Nem minden férfinek van igénye arra, hogy tudja, hogy a párjának mikor van peteérése, elég, ha ezt a nők tudják. A szex, még ha egy adott időpont körülre tervezett is, tartalmazhat spontán elemeket. Egy új szexi fehérnemű, napközbeni pikáns üzenetek, gyertyafény és romantika.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats