Reszponzív dizájn nélkül ma már ne rendeljünk céges honlapot

Hol vannak már azok az idők, amikor nagy szó volt az is, ha egy cégnek saját weblapja van?! A 90-es évek végén, a 2000-es évek elején, még minden iskolás képes volt a kornak megfelelő honlapot készíteni. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkoriban sokkal kevesebb volt a konkurencia a weben és az igények is ehhez mérten elég lazák voltak.

Ma pedig már csak nevetünk, ha elénk tárul egy akkori korszakból fennmaradt „profi” weboldal.

Annak idején még teljesen elfogadott volt, ha céges weboldalon is alkalmaztunk animált gifeket, zenelejátszást a háttérben, futó és villódzó szövegeket vagy ha bekértük a látogató nevét, hogy aztán név szerint üdvözölhessük őt a honlapunkon.

Az pedig evidens volt, hogy a látogató alkalmazkodjon a weboldal készítőhöz és az általa megalkotott weboldalhoz, így nem döbbent meg senki, ha a weboldalon ott virított, hogy milyen böngészőben és milyen képernyőfelbontásban kell megtekinteni a honlapot. Ma azonban már más a helyzet!

Ma már a weboldalnak kell a látogatóhoz alkalmazkodnia!

Ma már labdába sem rúghatunk, ha nincs kialakítva reszponzív dizájn a honlapunkon. Ez azt jelenti,  hogy a weboldalunknak mindenféle felbontáshoz igazodnia kell, lehetőleg dinamikusan. Vagyis attól függetlenül kell minden elemnek megjelennie, hogy asztali számítógépen, hordozható laptopon, kisebb felbontású táblagépen vagy okostelefonon nézik azt meg.

Fontos, hogy a képek, szövegek mindenhol ugyanúgy megjelenjenek anélkül, hogy a felhasználónak ide-oda kelljen navigálniuk vagy görgetniük, esetleg kicsinyíteni és nagyítani.

Ráadásul nem csak a felhasználói élmény miatt fontos, hogy minden képernyőn jól mutasson a weboldalunk, hanem a keresőoptimalizálás miatt is. A Google ugyanis előnyben részesíti ezeket a honlapokat, amelyek egyaránt jól néznek ki minden eszközön – különösképpen mobiltelefonokon.

A reszponzív dizájn további előnye, hogy az oldalon végrehajtott változásokat nem kell minden egyes változatban eszközölni, az automatikusan érvényes lesz mindenhol, és minden eszközön jól fog mutatni.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats