Tisztítsuk okosan az ezüst ékszereinket

Sok hölgy valósággal rajong az ékszerekért, és úgy érzi, hogy a sok soha nem elég. Ma már rengeteg márkát ismerünk, mindegyiknek megvan a maga szépsége, és bizony sokan hajlamosak kisebb vagyonokat rászánni a kedvenc formájukra.

Az ékszerek széles világa egyszerre tartalmazza a karkötőket, gyűrűket, nyakláncokat, fülbevalókat, és az olyan kiegészítőket, mint például a Pandora lógó csodáit. Azonban még a legszebb ékszer is befeketedhet.

Általában három alapanyagot különböztetünk meg, amikor nagyobb márkákról beszélünk, ide tartozik az ezüst, az arany és a fehérarany. Itt árban és minőségben is van különbség, nem véletlenül találkozunk többször az ezüsttel. Ez a fényes szürke metál rengeteg lehetőséget rejt magában, azonban van egy olyan rossz szokása, hogy befeketedik.

Nem mindig, de sokszor, és általában ez nem a mi hibánkból történik. Valakinek az izzadsága más kémhatású, mások pedig olyan környezetben élnek, ahol a levegőben található összetevők tesznek az ezüst ragyogása ellen. Végül egy halvány fekete réteg alakul ki, amit csak nehezen tudunk leszedni.

Otthoni ultrahang

Az ékszerek tisztítása általában szódabikarbonáttal történik, viszont ez nem jut be minden résbe. Szerencsére ma már lehetőségünk van az ultrahangos tisztító beszerzésére is, ami 43 kHz-en rezgő hanghullámokkal támadja meg a szennyeződést. Nem számít, hogy porról, vagy a makacs fekete rétegről van szó, ezzel a megoldással örökre búcsút inthetünk a régi ékszereknek, és élvezhetjük újszerű ragyogásukat.

Az ezüstről még azt is érdemes tudni, hogy nem szeret a dobozban lenni, így a kedvenc darabjainkat próbáljuk meg minél több ideig magunkon hordani. Ezzel az érjük el, hogy elég legyen pár havonta a tisztítás mellett dönteni.

Szerencsére az ultrahangos módszer nem vesz el tőlünk sok időt, nem kell napokig a szódabikarbonátóban hagyni, hiszen a hanghullámok pár másodperc alatt elvégzik a dolgukat. Végre nem kell többé attól tartanunk, hogy a tisztítószerrel kárt teszünk a kedvenc karkötőnkben, hanem újra élvezhetjük az eredeti csillogását.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats