Így varázsolhatunk wellness hangulatot a fürdőszobánkba

Nem is kell feltétlen elhagyni az otthonunkat ahhoz, hogy wellness élményben legyen részünk. A saját fürdőszobánkat is egy kis oázissá alakíthatjuk, és élvezhetjük benne a kényeztetést, relaxálást és nyugalmat.

Kényeztető fürdő, arckezelés, egy puha fürdőköpeny, a wellness élmény kellékei. Ezeket azonban nemcsak egy wellness fürdőben élvezhetjük, hanem a saját fürdőszobánkban is. Az otthoni fürdő is lehet egy mini welleness, lássuk, hogyan?

Hogyan alakítsuk ki álmaink wellness fürdőszobáját?

A fürdőszoba megtervezése fontos lépés, és bizony nem szabad elkapkodni. A burkolatok tervezésekor már érdemes figyelembe venni azon igényünket, hogy igazi fürdőhangulatra vágyunk. A burkolatok ugyanis nemcsak színükkel, de textúrájukkal is sokat dobnak a helyiség hangulatán. A csempe és padlólap mellett a fa és a kőburkolat is nagyon népszerű, melyek minden segíthetnek a megfelelő stílus és hangulat kialakításában.

A bútorok kiválasztása is lényeges lépés. A nyitott polcok léges hatást keltenek, és egy apró fürdőszobában ez nagyon fontos lehet. A bútorok készülhetnek már bambuszból vagy fából, mindenképp olyat válasszunk, amely bírja a nedvességet.

Az igazi wellness élményhez természetesen egy kád is hozzátartozik. Bár az alaprajz nagyban befolyásolja ezt, de a helyezet az, hogy egy kis alapterületű fürdőszobába is kerülhet már kád. A standard méretnél kisebb kádakat is gyártanak már, legyen szó szabadon álló vagy épp beépített fajtákról. Érdemes alaposan utána járni a lehetőségeinknek.

SPA élmény otthon is

Aki otthon szeretné kényeztetni magát, esetleg egy otthoni szépségápoló napot tartani, az ma már széles kínálattal találkozik. A fürdővízbe kerülhetnek sók, olajok, melyek kényeztetik a bőrünket, illatuk pedig megnyugtatja fáradt idegeinket. Az arckezeléshez is már többféle eszközt beszerezhetünk, de a kozmetikumok kínálata is végtelen.

Ha kialakítottuk álmaink fürdőszobáját, akkor csak pár kozmetikai készítmény és kellék kell, és már indulhat is az otthoni wellness élmény.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats