Medencefedés otthon

A medence élettartamának növeléséhez és persze a használatának meghosszabbításához a legjobb megoldás a medencefedés. Ma már többféle megoldás létezik erre, mi pedig eldönthetjük, hogy melyik lesz számunkra a legoptimálisabb megoldás.

Amikor saját medence építésébe fogunk az udvarunkba, biztosan úgy tervezzük, hogy azt majd évtizedekig használni is akarjuk, lehetőleg a lehető legtöbbet. Ahhoz persze, hogy a medence épségét megőrizhessük, mi pedig akár tavasztól őszig is használhassuk, medencefedésre van szükség. A medencék fedésére persze napjainkban már többféle megoldás is létezik, nem kell beérnünk egy egyszerű takaróponyvával.

Az ecopool.hu medencefedés nagyon hasznos, hiszen egyrészt védelmet nyújt a medencénk számára az időjárás viszontagságaitól, a lehulló levelektől, termésektől, és az egyéb szennyeződésektől, de emellett a használati időt is meghosszabbítja. Arról már nem is beszélve, hogy védelmet nyújthat a háziállatok és a gyermekek számára is, tehát nem kell attól tartanunk, hogy egy óvatlan pillanatban a medencébe esnek. Persze ehhez megfelelő medencefedést is kell választani.

Milyen medencefedések közül válogathatunk?

Amikor a családi medence fedéséről van szó többféle megoldás is szóba jöhet:

Polikarbonát medencefedés: ez az egyik legpraktikusabb megoldás, használatával kitolhatjuk a medenceszezont, hiszen melegen tartja a vizet, arról már nem is beszélve, hogy a szennyeződések ellen is védelmet nyújt.

Rolós fedés: ez egy nagyon esztétikus megoldás, mely a medence partján rögzíthető vagy rejtett kivitelben is létezik.

Biztonsági medencefedés: lényegében egy alumínium csövekkel merevített takaróról van szó, amely védelmet nyújthat a vízbe esés ellen is, de természetesen a vízbe hulló szennyeződések ellen is véd.

Járható medencefedés: a technológia ma már lehetővé teszi, hogy olyan medencefedést válasszunk, amely zárt állapotban teraszként funkcionálhat, tehát észre sem vesszük, hogy alatta víz van. Járható, terhelhető, sőt, úgy mozgatható, hogy a medence csak egy kis része lesz használható, például a gyermekek számára, de akár teljesen kinyithatjuk, hogy úszásra is alkalmas legyen.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats