A legfontosabb tanácsok az internet biztonságos használatához

Az internet használata ma már kicsi korban kezdődik. Egyre gyakrabban látjuk, ahogy a pár éves babák, akik beszélni is alig tudnak, minden probléma nélkül ugorják át a YouTube-on megjelenő reklámokat.

Éppen ezért mindennél fontosabb, hogy időben felkészítsük őket a rájuk váró veszélyekre. Az Educa en digital következő 10 tanácsának a betartása nagyszerű alapot teremt arra, hogy a gyerekeink biztonságosan használják az internetet.

Ne adjunk meg személyes adatokat: ebbe beletartozik a nevünk, címünk, telefonszámunk, személyigazolványszámunk.

Használjunk több e-mail címet: a személyes e-mailt inkább a munkához és a fontos dolgokhoz használjuk, miközben készíthetünk egyet a weboldali regisztrációkhoz, versenyekhez, hirdetésekhez, feliratkozásokhoz.

A spamek és váratlan fájlok elutasítása: ha olyan e-mailt kapunk, ami számunkra ismeretlen helyről érkezik, akkor az a legjobb, ha azonnal a kukában landol.

Ne adjuk ki könnyen a személyes e-mail címünket: minél több ember tudja, annál több bosszantó és adathalász üzenetet kaphatunk.

Tartsuk titokban a jelszavunkat, és rendszeresen változtassuk meg: ne viccelődjünk azzal, hogy milyen könnyű a jelszavunk, inkább tartsuk meg magunknak a titkot. Sosem lehet tudni, hogy ki hallgatózik a közelünkben.

Ha valaki zaklat minket az interneten keresztül, akkor azonnal kérjünk segítséget: ezt a lépést főleg a gyerekeknél és a fiataloknál kell pontosítani, mivel ők szoktak az online zaklatás áldozatává válni.

Ne higgyünk el mindent: a nagyszerű ajánlatok vagy az ingyenes kuponok nem léteznek.

Segítsünk, hogy a gyerek megbízzon bennünk: a fiatalok akkor vannak biztonságban, ha megbízhatnak a szülőkben.

Egy idegen nem a barátunk: attól, hogy a közösségi médiában sokat beszélünk valakivel, még nem ismerjük.

Soha ne találkozzunk egyedül egy internetes ismerőssel: mindig vonjunk be több felnőttet is, mivel egy tini elrablása pont olyan könnyű, mint két tini elrablása. Ha viszont a szülők is mennek, akkor lényegesen nehezebb dolguk lesz.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats