Amikor célszerű kicserélni a régi tetőablakokat

Az ablakok sem örökéletűek, így egyszer eljön az ideje, hogy kicseréljük őket. Így van ez a tetőablakokkal is. Ha műanyag ablakról van szó, akkor 15-20 év után valószínűleg új ablakok kellenek, a mai, modern ablakok esetében ez lehet 30 év is, de egyszer mindenképp szükség lesz arra, hogy kicseréljük őket.

Faablak esetén akár 100 évig is bírhatja egy ablak, ennek azonban az az ára, hogy 5-6 évente el kell végezni az ablak felületkezelését, ha ezt nem tesszük meg vagy nem megfelelően végezzük, akkor az ablak korhadni, rohadni fog, így pedig jóval hamarabb lesz szükség cserére, mint a műanyag ablakok esetében.

Vannak azonban jelei annak, hogy eljön a csere ideje. Amennyiben észrevesszük ezeket az árulkodó kis nyomokat nem szabad halogatni. Természetesen a tavasz és a nyár a legideálisabb időszak az ablakcserére, de ha úgy érezzük, hogy nem várhatunk tovább, akkor akár télen is belevághatunk az ablakcserébe, akár a tetőablak.hu jóvoltából is. A tévhittel ellentétben az ablakcsere nem tart majd napokig, ha megfelelő szakembert választunk a munkára.

Jelek, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni

De mik is azok a jelek, melyek azt mutathatják nekünk, hogy elérkezett az idő az ablakcserére a tetőtérben is. Az egyik jelzés, az maga a pára. Ha párásodik az ablak, akkor valami nincs teljesen rendben. A penész szintén árulkodó jel, ha a párára nem figyeltünk oda, akkor az ablak penészesedésénél már nem mehetünk el szó nélkül. Szintén ablakcserében kell gondolkodnunk, ha az ablak már nem szigetel megfelelően.

Kevesen tudják, hogy a jól szigetelő ablakokkal akár 10-15 %-ot is spórolhatunk a fűtésszámlán, így célszerű kicserélni az ablakokat, ha azt tapasztaljuk, hogy az ablaknál szökik ki a meleg.

Természetesen az egy nagyon árulkodó állapot, ha az ablak nem funkcionál rendeltetésszerűen. Ha nem tudjuk bukóra állítani, nem billen, nem nyílik, nem áll stabilan a helyén, akkor ne várjuk tovább, mindenképp cseréltessük ki, mert balesetveszélyes egy instabil ablak.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats