Miért csökkennek le az intim együttlétek az idő múlásával?

Mondhatni általános jelenség egy kapcsolatban, házasságban, hogy ahogyan halad az idő, a pár tagjai egyre kevesebb intim pillanatot élnek meg. Egy idő után elmarad a csók köszönéskor vagy búcsúzáskor, vagy úgy egyáltalán, nincsen összebújva alvás, sőt, a forró ágycsaták is egyre ritkábbak.

Kezdetben le sem tudjuk venni a kezünket a párunkról, évekkel később pedig hetente, havonta vagy még annál is ritkábban bújunk össze. Ez persze nem minden párkapcsolatra jellemző, de a legtöbbre sajnos igen. De mi ennek az oka?

Nos, a testiség hiányának számos oka lehet. Sokan a terhesség, szülés után nem találnak vissza a testi kapcsolatokhoz, mások a megszokások miatt nem vágynak már annyira a párjukra, de az sem ritka, hogy az eltérő vágyak, vagy épp az eltérő libidó okozza az elhidegülést, sőt, a merevedési zavar sem ritka egy idő után.

A felsorolt problémákra azonban mindre van megoldás, természetesen csak akkor, ha ezt mindkét fél szeretné. Ha az egyik fél inkább máshol keresi a testi szerelmet, akkor nem biztos, hogy lesz visszaút jelenlegi párjához.

Mit tehetünk ellene?

De tételezzük fel, hogy még senki sem csalt meg senkit. Az első lépés a probléma felismerése. Mindkét félnek látnia kell, hogy a kapcsolat intimitás és testi kapcsolat nélküli, és ennek mindkét felet valamilyen szinten zavarnia kell. Ha ezen változtatni szeretnénk, akkor egy őszinte beszélgetésre van szükség, mely feltárja a problémát, hogy mi is az intimitás hiányának fő oka.

Sokan ezt egyedül nem tudják megtenni, mert a dolog veszekedésbe torkollik, ilyenkor érdemes házassági tanácsadóhoz, szexuálterapeutához, esetleg coachhoz fordulni. Egy megfelelő szakember segíthet feltárni a problémák gyökerét, és a megoldást is segít megtalálni.

Ha merevedési zavar okozza a problémát, akkor sem rossz ötlet a coach vagy a házassági tanácsadó, mert segíthet a probléma elfogadásában, és abban is, hogy a pár férfi tagja merjen szakszerű segítséget kérni, akár testi, akár lelki gond okozza a zavarokat.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats