Szexuális élet a várandósság alatt

A terhesség során a nő testében számos hormonális változás történik, amelyek hatással lehetnek a férfi szexuális funkcióira is. Egyes férfiak a terhesség alatt szorongást, stresszt tapasztalhatnak, ami negatívan befolyásolhatja a szexuális funkcióikat.

A szakemberek azt mondják, hogy a szex a terhesség alatt teljesen biztonságos, a nőnek, a partnernek és a babának is. Azoknak a nőknek, akiknek orgazmusuk van a terhesség alatt, élvezhetik a nyugtató hormonok és a fokozott szív- és érrendszeri véráramlás előnyeit, ezek az előnyök pedig továbbadódnak a babának.

Azonban a terhesség alatt az egész test megváltozik és minden egyes nap, hét és hónap során máshogy érezheti magát a nő. A hormonális változások miatt egyes nők szexuális étvágya igencsak megnő.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a behatolás nem árt a babának, a méh ugyan egy kicsit elmozdulhat, de ez természetes. A baba szuper védett helyen van, és ha csak az orvos nem ajánlja a szexmentességet, akkor a terhesség alatt is lehet szexuális életet élni.

Gyakori tévhit, hogy a szex a terhesség alatt vetélést okozhat. Ezzel szemben a vetélés gyakran annak a következménye, hogy a magzat nem fejlődik normálisan. A terhességi változások miatt a méhnyak érzékeny lehet és könnyen irritálódhat, ami vérzéshez vezethet. Ha ez napokig tart, akkor nem normális.

Ha pedig egyéb tünetek is jelentkeznek, mint az éles fájdalomhullámok, akkor akár méhen kívüli terhességről is szó lehet. Ezen kívül a szexnek soha nem szabad fájnia. Bár a mellek és mellbimbók érzékenyek lehetnek a terhesség alatt, egyesek számára a szex fájdalmassá is válhat.

Ilyenkor meg kell találni az intimitás azon módjait, melyek mindkét fél számára kellemesek.

Nagyon sokféle mítosz létezik azzal kapcsolatban, hogy milyen pozíciókban kellene szexelni, ha bizonyos nemű babát szeretne egy pár. Ezek mögött azonban nincs tudományos magyarázat. Így a fogantatási pozíció, a terhesség alatti szexuális pozíciók is egyéntől függően változhat.

A terhesség az egész életet és ennek részeként a szexuális életet is megváltoztatja, azonban tudatossággal, nyílt kommunikációval és őszinteséggel sokat tehet egy pár az egészséges szexualitás fennmaradásáért a babavárás időszakában is.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats