2014-ben újra indul a Játék határok nélkül!

Talán a legfiatalabbak kivételével mindenki emlékszik még a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb vetélkedőjére, a Játék határok nélkülre, ahol különböző országok résztvevői mérték össze a tudásukat különböző ügyességi sportszámokban.

1999 óta nincs új adás, de most újra feléledhet a műsor.

Idén tizenöt éve, hogy nincs Játék határok nélkül, mégis nagyon sokan hiányolják, és most úgy tűnik, hogy újra lesz – a magyarok kezdeményezéséből. A játék eredetijét ugyan 1965-ben kezdték el sugározni, hogy erősítse a németek és a franciák kapcsolatát a játékos verseny, később sok ország csatlakozott hozzájuk. A citromsárgába öltözött magyar csapat ’93 és ’99 között hódította el a győzelmet, és utasított maga mögé mindenkit. Sikerszériánk azonban nem folytatódott sokáig, mert 1999-ben úgy döntöttek, nem éri meg tovább fenntartani a műsort. Hiába volt sikeres a show, ez olyan anyagi terhet rótt a játékosokra, a tévésekre, hogy egyszerűen nem bírták tovább finanszírozni.

Gundel Takács Gábor és Geszler Dorottya

Gundel Takács Gábor és Geszler Dorottya – Gundi ikonikus arca volt a Játék határok nélkül című vetélkedőnek

Ugyan évekkel később voltak próbálkozások arra vonatkozólag, hogy ismételten beinduljon a verseny, de ezek nem értek el eredményt. Őszintén reméljük, hogy a mostani magyar kezdeményezés nem fog erre a sorsra jutni, és sokáig örülhetünk majd a mieinknek.

A sportos versenyzőket már kiválasztották, sőt, már el is kezdték felvenni az adást, amelynek tévébe kerüléséről még nincsenek pontos információk, de valószínűleg nem kell már sokat várni az első epizódokra.

Valószínűsíthető, hogy a könnyed, szórakoztató hangvételű, játékos verseny sokakat fog a tévé elé szegezni, és Gundel Takács Gábor is kap majd szót a remake-ben. Aki pedig hiányolja a versenyt, a régi adásokat vissza tudja nézni, ha az M3-ra kattint, és reménykedünk, hogy az új verzió is legalább annyira szórakoztató lesz, mint a régi.

Források:

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats