A termékenység támogatása természetesen

A babatervezés egy örömteli időszak kellene, hogy legyen, ám sokaknál sajnos ez nem egészen így van. Amikor a teherbeesés nehezen megy, akkor a természetes babavárás háttérbe is szorul, inkább a stressz és az idegeskedés kerül előtérbe, ez pedig még inkább megnehezíti a dolgokat.

A nehezebb teherbeesésnek rengeteg oka lehet, testi és lelki egyaránt. Az sem sokat segít ilyenkor a lelki állapotunkon, ha az ismerősöktől azt halljuk, nekik ez milyen könnyen ment, illetve hogy nekik pont összejött, és gyermeket várnak.

Ha a fogantatás nem megy könnyen, akkor a legtöbben arra gondolnak, hogy valamilyen mesterséges megoldást kellene keresniük, pedig először érdemes a természetes megoldásokat is kipróbálni, például az ayurvedat. De miben is lehet segítségünkre az ayurveda egy ilyen helyzetben?

Természetes módszerek, melyek a segítségünkre lehetnek

Bár még mindig akadnak olyanok, akik kételkednek ebben, de az ayurveda igen is segíthet abban, hogy természetes úton foganjon meg a gyermekünk. Ez a módszer ugyanis segít egy egészséges életmód kialakításában, a relaxációs technikák elsajátításában, de a gyógynövények erejének kihasználásban is, vagyis egyszerre hat jótékonyan az elménkre, a testünkre és a lelkünkre.

Az ayurveda egy hatékony rendszer, melynek több alappillére is van, amik segíthetik a természetes fogantatást:

Egészséges életmód

Ha egészségesebb életmódot alakítunk ki, akkor javulni fog az egészségünk, harmóniába kerülünk önmagunkkal, ez pedig a hormonális egyensúly is javulni fog.

Stressz-csökkentés

A fogantatás sokszor a lelki gondok miatt nem megy zökkenőmentesen. Az ayurveda módszerei, a jóga, a relaxáció és a masszázs mind segítenek a lélek egyensúlyának kialakításában, így csökken a stressz, a depresszió és a szorongás is.

Együttlétek

A fogantatás akkor nem árt arra is figyelni, hogy az intim együttlétek akkor történjenek, amikor a termékeny időszakban vagyunk. Ennek meghatározására többféle módszer is van, például a menstruációs napló vezetése, ovulációs mikroszkóp használata vagy az LH teszt.

Gyógynövények használata

A gyógynövények teaként vagy akár illóolajként használva segíthetnek a stressz csökkentésben, de akár a hormonális egyensúly javításában is. A Prana Elixír például a fogantatás segítésére is hasznos lehet.

Hozzászólás írása

amazon anti fatigue mats